2018-07-05
提起熟食市场,我地谂起既往往系粥粉面饭、大排档、饮茶点心档,可能重有泰菜之类。但今日我地去熟食市场,竟然系去入面既一间 cafe... 系熟食市场(街市)入面,舖头都已经关门,怀疑紧自己系咪去错地方既时候。。终于俾我地揾到佢啦!!坐落于一角,门口有一扇好抢眼既黄色铁门,出面重摆放咗2人坐位既枱櫈,门口对出有射灯射落地下,话你知佢地重营业紧😆入到里面,虽然地方不大,但几别致,睇得出佢地有用心设计同布置过,好明显系足球迷😎餐厅最重要既当然系食物啦!!主打食物系可以任你配搭既意粉/意大利饭,先拣意粉或饭,然后拣汁,再拣配料,呢种形式几得意除咗意粉或饭,佢重有沙律同小食拣,唔想食咁饱,拣呢啲都唔错。而饮品都有唔少选择!一场黎到,就梗系要试主打既意粉啦~我同朋友既口味太接近,两个都系食同一样既配搭……黑松露汁意粉配真姬菇+牛柳粒。由于厨房位好接近,所以厨师煮紧既时候已经闻到阵阵既黑松露香味 品尝后,觉得酱汁香味浓郁,意粉不会过熟,咬落烟韧,朋友就略嫌质感稍硬,但本人系几喜欢的!至于配料都唔算少,牛柳粒有5-6粒,菇都有好多 😊饮品方面,见到有“蝶豆花”,好似未试过,当然要试下啦 😏 拣咗呢杯“最
餐厅最重要既当然系食物啦!!
至于配料都唔算少,牛柳粒有5-6粒,菇都有好多 😊
饮品方面,见到有“蝶豆花”,好似未试过,当然要试下啦 😏 拣咗呢杯“最终幻想”(荔枝蝶豆花特饮)。有微微既酸,唔太甜,几清新,啱我
而朋友就拣咗“手摇菠萝柠檬红茶”,比起我𠮶杯甜好多,几重菠萝味,对于好甜既朋友黎讲,相对地适合 😂
总结:自选意粉/饭有特色,食物饮品味道不错,重有得包场添