2019-01-18
星期日去太子揾嘢食,一直都收藏左呢一间餐厅,终于揾到朋友同我去试,好期待。利苑就见到霓虹灯嘅餐厅就知道系呢间慢煮工业。果然真系好工业风打卡嘅好地方。我哋今次冇拣到店家推荐嘅威灵顿牛柳,我哋相信佢其他牛扒都一样好食,所以我朋友叫咗安格斯西冷牛扒8安士,一人份量岩岩好,厚薄刚刚好,仲好香干蒜味,好味!但记得要同佢讲几成熟。我就叫左牛油果酱烟三文鱼沙律,虽然牛油果酱较少,但胜在烟三文鱼够多,补番数。清清地,唔错,可解肥腻。叫埋两杯野饮,荔枝接骨木花特饮,系呢度招牌饮品,果然无介绍错!好清新,好特别!同埋叫左冻Mocha,维持高水准。当然,要食埋个甜品先系完美既终结。我地分别叫左纽约芝士饼同埋日式绿茶红豆比利时窝夫配雪糕,好满足。我终于食到我期待左好耐既窝夫,脆卜卜嫁!好好味!估唔到一间西餐厅可以由前茶到甜品都维持高水准好味同稳定!
同埋叫左冻Mocha,维持高水准。
当然,要食埋个甜品先系完美既终结。