今晚继续同老婆庆祝生日。走咗去上环呢间都几有名气嘅日式烤肉店。其实我第一次嚟呢间度食。我打嚟book时,佢地话只可以食 2𠮶钟(心谂收咁嘅价钱又唔系大时大节,想点呀)。不过成家都钟意食日式烤肉,无辨法。一去到,早咗半个钟,唔入得,因为张枱未 ready, 等咗半个钟,上家真系走。准时俾到张枱我地,算啦。入到去,环境 OK la. D人都 nice. 不过成晚serve得有D生硬,佢地好想做好D service, 不过有D over咗,有D唔自然。我地两大两细,叫咗2 set '极' omakase, 一份great salad, 一份厚切牛舌,一份 叫maru shin牛,一份fillet, 同一份 snow crab乌冬。Great salad好食,D菜好新鲜D牛系靓嘅,serve嘅时间几好,慢慢上。唔错。我钟意系 omakase入面嘅Misuji. 入口即溶。另外𠮶个 snow crab乌冬有惊喜。好好食。成晚感觉好得意,样样好似几好,但系又好似差DD。可能我地一家成日好钟意去亲日本都揾好嘅烤肉食,而我未去之前对佢有D期望,谂住好似去咗日本食咁(对佢系唔公平)。食完感觉都同日本D靓

Great salad好食,D菜好新鲜

另外𠮶个 snow crab乌冬有惊喜。好好食

食完感觉都同日本D靓嘅烤肉店有一大段距离。不过系香港算不错,起码有用心做啦。

2019-01-03
庆祝纪念