餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

只属于香港的「筑地」🐟 --- 心血来潮事件簿(17)🤤本尊一直以来都未去过日本筑地食野,于是难得就黎依间试下,真系好彩有订位,事关本尊同朋友一入去就听到Full booking真系吓左一跳😱推荐‼️我地先叫左个板烧香蒜牛舌,甜甜的烧汁配搭牛舌就最好不过,加上牛舌食落好有口感,好值得一试👍之后我地叫左北海道忌廉肉饼,原本以为会食落好腻,但系事实又唔系,肉饼松软可口,可惜忌廉可能融入左落去,个味唔系太带出🤔之后我地都点左个日本芝士年糕,依款唔系流心,不过食落都好有口感推荐‼️冷食方面,我地先点左依个海之逸鱼生丼,卖相好睇之余,鱼嘅贸素都相当唔错,系值得推荐嘅另一道菜‼️推荐‼️寿司方面我地叫左个好特别嘅三文鱼叫18禁🔞三文鱼😀听过名都过瘾😂其实佢系一歀劲辣寿司😂想挑战嘅朋友绝对要一试😎寿司方面我地都有叫左三文鱼三味寿司同埋火炙芝士玉子,一次想试三样嘅朋友就最好不过😂之后我地都叫左个牛油果软壳蟹卷食落都几有口感😎推荐‼️最后见到佢依到有一个一人套餐嘅素食寿司,卖相好精致,寿司嘅味道都有不同,而且仲好好食👍依到好难一次过解释,所以都系留返俾大家一一品尝😎甜品方面我地就叫左黑芝麻雪糕同豆腐雪糕,个豆腐雪
只属于香港的「筑地」🐟 --- 心血来潮事件簿(17)🤤

板烧香蒜牛舌

北海道忌廉肉饼

日式芝士年糕

海之逸鱼生丼

18禁三文鱼寿司

三文鱼三味($38) &  火炙芝士玉子($30)

之后我地都叫左个牛油果软壳蟹卷食落都几有口感😎
牛油果软壳蟹卷

一人素菜套餐

甜品方面我地就叫左黑芝麻雪糕同豆腐雪糕,个豆腐雪糕好有豆腐味,好正宗!
豆腐雪糕($12)  &  黑芝麻雪糕($12)

今日就介绍咁多😎希望下次再有机会,再介绍多D俾大家啦😎😎多啦😻

2018-08-06
板烧香蒜牛舌
海之逸鱼生丼
18禁三文鱼寿司
一人素菜套餐
豆腐雪糕($12)  &  黑芝麻雪糕($12)
  • 18禁三文鱼
  • 一人素食套餐