2003-05-28 187 浏览
两个字讲哂: 唔掂!<br />无可否认此店的装修几别致, 很有中国风, 可惜此店的装修与食物质素并不挂钩, 因此此店大抵只能讨好外国客人! <br />价钱贵不在话下, 食物份量又少, 出菜又慢, 漏单之余, 仲要赖系客人冇叫到! 离谱!<br />食物质素亦不过尔尔, 例如个铁板孜然羊肉, 成$110蚊, 但系d羊肉又多筋, 配菜的莞茜比肉还多(可能系我孤漏寡闻, 但我在国内吃孜然羊肉也未曾见过有落莞茜炒), 香味又不足, 又如煎窝贴, 维起都要差唔多8 蚊只, 但系皮唔脆肉汁唔够而且唔够热, 街边唔少熟食档的出品好过佢多多声! 或者公平d 讲句, 本来佢地d 食物质素都不过不失, 唔算太差亦唔见特出, 但以咁贵的价钱来说, 就真的是很不值!<br />另外我地一行五人帮衬之日, 佢全间舖只得我地一台客, 但上菜依然慢吞吞, 要等成约半个钟先有, 催佢就次次都话"上紧", 又唔见佢有实际行动, 到后来我地叫左有两个面好耐都未到, 我地催佢之时, 其中一个女侍应话我地冇叫到面㖞, 跟住负责落单个男侍应就带点责备既语气,
两个字讲哂: 唔掂!<br />
另外我地一行五人帮衬之日, 佢全间舖只得我地一台客, 但上菜依然慢吞吞, 要等成约半个钟先有, 催佢就次次都话"上紧", 又唔见佢有实际行动, 到后来我地叫左有两个面好耐都未到, 我地催佢之时, 其中一个女侍应话我地冇叫到面㖞, 跟住负责落单个男侍应就带点责备既语气, "标"埋o黎话"你地边有叫到面呀?" 我地话明明叫左两个, 仲睇住佢写单, 佢竟然话以为我地只不过系讲o下, 唔系真系要! 咁都得?! 仲要唔好意思都冇句! 吹涨!!<br />
再者, 我地叫左个豆沙窝饼, 落单之初已经问定个侍应需唔需要等好耐, 如果耐既就一次过叫埋, 当时该位男侍应话「好快唧, 唔驶点等架!」于是我地就话食到一半先叫甜品啦, 后尾落左单, 又要等好耐, 我地催单时, 有同事忍唔住话个侍应「乜唔系话甜品唔驶等好耐既咩?!」点知该位哥哥又话「系唔驶好耐, 不过怕太快上冻左唔好食呀!」但系o个时我地已经食哂既好耐, 净系等紧甜品啰㖞? 呢d 算唔算死鸡撑饭??!<br />
到最后埋单, 虽然意外地发现有八五折(好似系散叫先有), 稍稍平息左我地既不满, 但系结果虽然折左, 但除开每人仍要100大元! 仲要系在座的每一位男女同事都唔饱!(虽然食到一肚气, 但可惜唔饱肚) 真系一定唔会有下次帮衬!!