2013-03-03
凤攸南街有很多小店,如茶餐厅、西餐厅、泰国菜、韩国菜、越南菜、日本菜、鸡煲、点心店及甜品店等,真系要试哂都要好多时间,而且鸡地附近无被自由行占据,假日都可以轻松咁行,唔似大马路咁要左闪右避,真系非常之好!!呢间师傅仔之前食过,只系觉得一般,但又唔想个个星期都去一蒲点,决定比多次机会佢!今次叫了猪扒包($26)、酸辣猪扒米线($28)~猪扒包: 叫了厨房一开二,我们SHARE来吃,个包烘得热辣辣,系㶶左少少,内里的猪扒夹上青瓜及蕃茄,醎醎甜甜,配上少许沙律汁,热烘烘都几好食,至少好过去澳门间喜莲的干硬化猪扒丫~酸辣猪扒米线: 一小块猪扒配上超少且碎的米线以及少少酸菜,水汪汪的,用筷子都夹唔到,好彩仲有只匙可以辅助咁食,大食D都唔够饱,至于胃口小的人都应该只系勉强够填肚,收人$28,即使而家D肉好贵,都唔该D米线唔好少到咁离普丫!!其实呢条街咁多茶记,呢间试左2次都唔满意,都无下次架LA!!!
今次叫了猪扒包($26)、酸辣猪扒米线($28)~ 猪扒包: 叫了厨房一开二,我们SHARE来吃,个包烘得热辣辣,系㶶左少少,内里的猪扒夹上青瓜及蕃茄,醎醎甜甜,配上少许沙律汁,热烘烘都几好食,至少好过去澳门间喜莲的干硬化猪扒丫~ 酸辣猪扒米线: 一小块猪扒配上超少且碎的米线以及少少酸菜,水汪汪的,用筷子都夹唔到,好彩仲有只匙可以辅助咁食,大食D都唔够饱,至于胃口小的人都应该只系勉强够填肚,收人$28,即使而家D肉好贵,都唔该D米线唔好少到咁离普丫!!