2019-08-28 127 浏览
已开半年的春水堂,出名排长龙。本以为要等上最少1-2个钟,今次不知是否天雨,再加上社会气氛不好,今次排队的人不多,只等了20分钟,就可入座。看了一遍餐牌,决定点推介的御品三宝牛肉面、期间限定左宗堂鸡便当、慢煮猪手和红豆珍珠鲜奶茶。食物方面:御品三宝牛肉面 - 先讲面条,够Q,非常好食,但𩠌方面,任我点数都数唔到有三宝,只见牛肚同牛筋腩,还好有3棵菜,感觉均衡,汤底够味。左宗堂鸡便当 - 是配了甜辣汁的炸鸡件,甜甜地加上少少辣,开胃又美味。附送肉丸紫菜汤,肉丸弹牙又唔咸,紫菜汤方面,比较淡,只有少少紫菜味。慢煮猪手 - 必食之选,够腍又入味红豆珍珠鲜奶茶(热) - 不建议点热的,比较细杯,唔抵。味道方面是还可以,茶味同奶味配搭得ok;红豆甜甜地,又唔会太甜,软硬适中;珍珠比市面的细,不过比市面的好食,QQ又唔会太甜。总括来说,慢煮猪手必食,便当唔错,奶茶可试,面可以唔使食。

食物方面:
御品三宝牛肉面 - 先讲面条,够Q,非常好食
,但𩠌方面,任我点数都数唔到有三宝,只见牛肚同牛筋腩
,还好有3棵菜,感觉均衡,汤底够味。
慢煮猪手 - 必食之选,够腍又入味

总括来说,慢煮猪手必食,便当唔错,奶茶可试,
面可以唔使食。
御品三宝牛肉面