2021-08-18
同友人食饭掠左呢间cafeMain menu上大部分野食都会送一杯热伯爵茶/热茉莉绿茶叫左一个dinner set 再加一个意粉见到menu上第一版个前菜+甜品combo set 好吸引 所以嗌埋前后3杯野饮 但我地最后只嗌2杯伯爵茶反正都饮唔哂 无谓浪费Dinner set 叫左牛腹肉扒+芝士波菜意大利云吞我见到有埋ravioli 都只系$228 非常经济先上龙虾汤颜色味道都好 但问题出现!碗汤只系暖!开头以为呢个系设计 毕竟外国人都会煮冻汤可能呢个温度先系最能带出鲜味咁我地趁暖饮啦然后到晚餐嘅主菜出现正常份量 卖相系相当唔错但问题又再出现肉扒同ravioli 都系仅仅暖其实放多阵就冻左Well 我地开始发现呢间餐厅系咪倾向冻野?唔卖热食?我地都帮佢谂啲解释嘅 牛要rest rest到暖左啰不过落单时无问我地要几成熟 上菜后朋友觉得过生 因为仲有血水 几成熟好睇个人嘅如果落单时问一问我地会更好Menu上见到有个腐乳鸡肉扁意粉 $95一开头见到腐乳意粉真系好难想像到好食不过朋友想试 咁就试试佢啦 呢个系其中一样上菜时会见到有烟出嘅熟食当我地以为自己终于可以食到热食之时原来呢阵烟都真系一
叫左一个dinner set 再加一个意粉
前后3杯野饮 但我地最后只嗌2杯伯爵茶
反正都饮唔哂 无谓浪费
Dinner set 叫左牛腹肉扒+芝士波菜意大利云吞
我见到有埋ravioli 都只系$228 非常经济
先上龙虾汤
颜色味道都好 但问题出现!
碗汤只系暖!
正常份量 卖相系相当唔错
但问题又再出现
肉扒同ravioli 都系仅仅暖
其实放多阵就冻左
Well 我地开始发现呢间餐厅系咪倾向冻野?唔卖热食?
我地都帮佢谂啲解释嘅 牛要rest rest到暖左啰
唯一一样会热 就系杯热茶
真系会辣口嘅
咸甜combo $138
咸系做得几好
。特别系个蛋沙律多士 多士脆 蛋沙律好味
。水牛芝士蕃茄 正常
。炸芝士粒 外脆内软 但偏咸 一人一够都已经够
。烟肉沙律 烟肉硬 好似咬紧猪肉干 沙律dressing 系好味
甜就真系一般般
。Tiramisu 同图片最大出入 手指饼吸了过量咖啡 令饼底口感唔好 食紧够湿水发胀海棉
。青苹果蓉 刚开始以为系啫喱 点知系苹果蓉texture 唔喜欢 青苹果偏酸 无refresh 感觉 似baby food
。橘子类挞 正常 要连饼底食 单食酱会好酸
呢个咸甜set 基本上冻左都唔会有咩问题/难食 所以$138系一个合理价
基本上呢间餐厅除左饮品以外,都系唔热
因为食物唔热 回头率系零