2015-08-10 3690 浏览
7点去食晚餐,位置都唔难找餐厅环境很和风,都好似日本,有要除鞋既tatami seats,但好彩唔洗坐个d我地入左一间房仔,4人位,食肉兽既我地即刻睇肉类餐牌~~想食埋牛利所以叫左呢个不太记得部位名,忘记拍下餐牌只能跟据相片做描述~~先从最底行讲起,左下的像猪肉,一放落去烧就缩到好细块,油脂分布不太好,瘦肉居多这明明就是猪肉的texture阿..但男友坚称记得是全牛右边就好好多啦,好厚但又唔会韧2nd row: 左右都好薄好有牛味, 赞top row: 真系要赞一赞牛利!非常厚(其实都系突然想食牛利才去食烧肉,一上台二话不说烧牛利先XD)左边就无咩特别..其实总括呢个拼盘都唔算话好特别..只系不过不失,个人认为不值$400然后..人类总是眼宽肚窄的,食到饱饱地之际见到隔离台上左个蟹粥先记得我地都有嗌架㖞..但点解隔离迟过我地但黎先既? 咁我地就叫waiter cancel 啦因为等左咁耐都饱啦,但佢话:等等!黎紧架啦!唉咁好啦 即刻坐直个人等食成碗得两只蟹脚,真系二人份阿...个粥咸左d 仲好味精 蟹味完全冇渗入去阿 另外叫左梅酒饮 略淡
7点去食晚餐,位置都唔难找

不太记得部位名,忘记拍下餐牌
只能跟据相片做描述~~
这明明就是猪肉的texture阿..但男友坚称记得是全牛

右边就好好多啦,好厚但又唔会韧
2nd row: 左右都好薄好有牛味, 赞

top row: 真系要赞一赞牛利!非常厚
左边就无咩特别..
唉咁好啦 即刻坐直个人等食
成碗得两只蟹脚,真系二人份阿...
个粥咸左d 仲好味精 蟹味完全冇渗入去阿
另外叫左梅酒饮 略淡