2022-09-20
早排见旺角开咗手工贝果coffee shop,一直想试🤤上星期六放工bf带咗我嚟食,好开心呀~等咗唔洗5分钟就有位✌🏻饮食记录:入正题,究竟哩度嘅bagel好唔好味呢?都好睇你钟意食咩质地嘅bagel☝🏻哩度嘅bagel表皮都少少烟韧嘅,但内里质地比面包烟韧少少及湿少少啦~虽然唔系我追求嘅好烟韧bagel质地,但都几大众化嘅~馅料都几吸引😋辣肉肠芝士贝果Bagel以西班牙辣肉肠、芝士及蕃茄肉酱作馅料,切好一半送上,拉开有轻微芝士,味道丰富~玄米抹茶奶酥白玉小丸子贝果配抹茶酱Bagel完粒送上,切开一半睇睇~有好多抹茶奶酥酱,抹茶奶酥酱嘅抹茶味颇浓郁,唔算好苦亦唔会好甜,质感质白玉小丸子及贝果相映成趣🫶🏻bagel嘅面包body抹茶味唔重,但餐厅配有抹茶酱点,几用心💚 抹茶酱嘅抹茶味唔算好重,无抢到玄米抹茶奶酥嘅味👍🏻Cappuccino咖啡豆唔香,有杂味Dirty咖啡豆唔香,有杂味;奶同咖啡斜度望落都好唔吸引Signature Tiramisù 卖相靓靓,仲要signature,本身好有期望,可惜好失望🤦🏻♀️蛋糕好实,唔滑,咖啡味当然都唔香啦~好明显容器都拣错😀咁浅,净系放到一层la
饮食记录:
辣肉肠芝士贝果
玄米抹茶奶酥白玉小丸子贝果配抹茶酱
Cappuccino
咖啡豆唔香,有杂味
Dirty
咖啡豆唔香,有杂味;奶同咖啡斜度望落都好唔吸引
Signature Tiramisù
卖相靓靓,仲要signature,本身好有期望,可惜好失望🤦🏻♀️蛋糕好实,唔滑,咖啡味当然都唔香啦~好明显容器都拣错😀咁浅,净系放到一层ladyfingers😥