2008-12-23
寻晚看完电影~回到荃湾(即系我居住的那区)~已经11点多了~除左路德围外~冇乜好食~但因为真系寒风刺骨~行多步都唔想~所以一出地铁~就冲入左11点都未关门的唯一面家了~咁冻~唔洗谂~酸辣汤吧~但因为其实我dinner都未食~所以~叫左酸辣汤云吞$30 ~~大大碗~~真系好大碗~仲要有6粒白菜猪肉云吞~水饺系用韮菜猪肉...自从上次食完旺角𠮶个八方云集...我真系唔敢食韮菜水饺了详情可看 http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1958100 推介菜式:草腥味韮菜饺,招牌无味水饺今次6粒菜肉云吞~咁冻的天气下~一个人~食到暖笠笠~好开心呢~如果你未食过呢到的酸辣汤~可以一试我唔食得辣的~都食到~所以佢算唔太辣~但又不失酸味~别忘了~~~~~~酸辣汤的酸味系好紧要嫁....记得下次夜ma ma~冻冰冰~荃湾地铁一出~就有热汤等紧你呀~
除左路德围外~冇乜好食~
咁冻~唔洗谂~酸辣汤吧~
但因为其实我dinner都未食~所以~叫左酸辣汤云吞
$30 ~~大大碗~~
真系好大碗~仲要有6粒白菜猪肉云吞~
如果你未食过呢到的酸辣汤~可以一试
我唔食得辣的~都食到~所以佢算唔太辣~但又不失酸味~
别忘了~~~~~~酸辣汤的酸味系好紧要嫁....