2024-06-11 330 浏览
多年前由网店起家已经帮衬过,印象中不过不失 但当时好hit食千层蛋糕,有好多网店/工厂店选择。最近潮流食开心果,仲要cross over千层蛋糕,仲开埋实体店㖞,充满期待去试啦😍但…环境比较细座位少同迫,而且每次煮食都好重油烟味,好唔舒服,上一枱离开后都没有抹枱就入座,扣分!而且下单付款后才告知没有tiramisu,叫我哋散叫返,但明明menu上都没有得散叫😐一心想嚟食开心果套餐,有啲失望;上菜都很慢,12开始营业但我哋去到 告知一点先开始返货有蛋糕….开心果套餐 $250开心果千层蛋糕+窝夫+tiramisu+latte👓开心果千层蛋糕明显见到有好多层,不过比较细件。面头有少少开心果碎,食落有开心果味不过唔够浓,开心果控绝对唔收货😕而且食落比较腻,好重奶油嘅肥腻感,同朋友最后食净少少都唔想食了👓开心果牛角窝夫有摆盘嘅,不过用粟米片好似比较廉价又唔夹🤔牛角窝夫正正常常,开心果酱见到都好少,相反好多炼奶好甜,完全盖过了开心果酱味,似主角系炼奶酱而唔系开心果,旁边都只有普通cream,似超市买𠮶啲挤忌廉,称不上是开心果甜品😢👓开心果鲜奶面头有开心果碎同cream,开心果碎香,cream普通

.开心果套餐 $250
开心果千层蛋糕+窝夫+tiramisu+latte

👓开心果千层蛋糕

👓开心果牛角窝夫

👓开心果鲜奶
面头有开心果碎同cream,开心果碎香,cream普通。饮落有坚果香,不过唔浓。放多阵冰融后就好淡,好似奶水,又系最后饮净咗放弃!

🙁整体真系唔值得帮衬,环境唔系坐得舒服/特别靓文青风/chill打卡,唔系个适合慢慢同朋友坐低倾偈嘅地方,而且价钱唔便宜 最弊系食物质素唔值呢个价钱,我食咗以上三样嘢完全唔值$200🙁