2016-06-19 543 浏览
约朋友喺天水围食饭,上网知道呢度有间日式料理餐厅,于是乎就拣左佢;我哋830pm左右黎到已经大排长龙了,入座后绝对明白要排咁耐真系不无道理,因为餐厅一眼睇晒,座位好少。睇左一阵餐牌后我哋各自嗌一碗主食,再散叫少少嘢,小妹叫左个『火炙松叶蟹伴三文鱼饭』,个饭一黎到见到尐蟹籽同争鲜差唔多货色,认真有尐失望;但见三片三文鱼好似好靓仔咁,点知冇鲜味冇鱼油香朋友所叫嘅石锅乌冬话冬天食一流,食左十分钟仲系热到不得了,但一旦冻左味道就差左尐……朋友叫左个番薯天妇罗,上台先知唔系食开嘅黄薯而系紫番薯但重点唔系呢样,重点系炸得唔熟呀!咁薄嘅番薯仲可以食到爽爽声,真系无言了……虽然除开三个人一人食左$110,但呢个价钱,我谂应该有更好的选择
朋友叫左个番薯天妇罗,上台先知唔系食开嘅黄薯而系紫番薯