同几个好耐冇见嘅朋友想食德国菜,㨂咗呢间就脚嘅德国餐厅,估唔到唔止一个待应服务态度咁差,食物质素亦相当麻麻,搞到我哋几个都唔系好开心咁走。1. 侍应非常勤奋未到7点已经行咗埋嚟讲不下十次八点前happy hour,系咁催我哋落单。有朋友坐低五分钟被佢哋催咗一次,倾一阵计唔够五分钟由同一个侍应再催多次。明明倾紧计,亦都有两位已经叫咗酒同食物,都仲系咁催,好似唔叫饮品唔可以继续倾计咁。头一两次问要饮咩都觉得仲ok,之后觉得实在太烦。2. 尴尬生日庆祝可能呢间餐厅好出名帮人庆祝生日我哋唔知啦,食食吓嘢突然有员工扭到音乐劲大声,播「恭祝你福寿与天齐」!声量系大到听唔到同枱讲咩。咁有一枱当然好high咁庆祝啦,仲有位女士挂住餐厅提供嘅大金牌写住「生日我大晒」以港姐式姿态绕场再上台影相,真系好邓佢哋高兴,但系唔知头唔知路实在投入唔到,亦觉得十分尴尬。(同时继续播紧「恭祝你福寿与天齐」)以为播完歌影晒相就完啦,原来未系!突然间音乐又扭到最大,播不知明语言版「煞科」(原唱郑秀文,但真系听唔明歌紧咩语言)。原来另一台又有人生日,又有人挂住个「生日我大晒」嘅大金牌绕场及上台。播完成首歌,继续系最大音量,播

1. 侍应非常勤奋

2. 尴尬生日庆祝

以为播完歌影晒相就完啦,原来未系!突然间音乐又扭到最大,播不知明语言版「煞科」(原唱郑秀文,但真系听唔明歌紧咩语言)。原来另一台又有人生日,又有人挂住个「生日我大晒」嘅大金牌绕场及上台。播完成首歌,继续系最大音量,播下一位前度前奏,以为咁正播林家谦啦,原!来!系播尹光AI版!哗!实在系太潮,好amazed一间德国餐厅咁创新。

去到呢个时候已经因为倾计多次被打断好冇瘾。其实好多餐厅都会为客庆祝生日,有时隔离枱生日吹蜡烛或者唱吓歌仔𠮶啲都觉得好有气氛好开心,但播埋啲咁样嘅歌,声量咁大,仲要啲寿星挂住个牌绕场一周又上台影相,觉得有小小骑劫咗其他客人餐饭。

3. 食物质素麻麻
只猪手啲肉腥嘅喂。酸菜得个死酸,整体食得落肚但唔好味。

4. 侍应好赶住做所有嘢
除咗上面提到系咁催落饮品,员工亦都好积极要收碟同杯,嘢未食晒就收,讲咗想摆多一阵,碟嘢都未郁过又有人嚟收碟。而且唔止一位员工态度亦十分不友善,同佢哋讲觉得收得有啲急,会串返话「咁啲嘢饮晒丫嘛,饮晒就要收架啦!」但系未饮晒架㖞。

总之,如果𠮶晚好赶时间要走,或者好想生日嘅时候令其他人尴尬,或者想试吓唔好食嘅德国菜,或者想被侍应串下,呢间餐都满足到所有要求架🫶🏻