2020-10-16
❀ La Moo Moo' s Steak and Fries #湾仔 ❀❗️只卖一款牛扒套餐嘅美式扒房 顶级USDA PRIME配无限薯条❗️——————————————————呢间位于湾仔嘅美式扒房,获得OpenRice月份好评嘅第一名🏆成间餐厅只卖一款8oz牛扒套餐$298,仲包括埋沙律、自家制肉桂牛油餐包、任食薯条,系亲民锯扒之选😆餐厅位于18楼,富有复古嘅格调,气氛浪漫,即使嚟庆祝都唔失礼!.牛扒用上1855 USDA PRIME黑安格斯牛肉眼扒,呢个品牌已经有成165年嘅历史,以油花细密、肉味香浓闻名😲听讲仲系直接由美国空运到港,仲无经过雪藏,再喺两面搽上牛脂去煎。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Moo Moo’s exclusive set🐮$298餐厅冇餐牌,一坐低就会问你牛扒想要几多成熟,同埋配咩汁。.然后会直接送上沙律、餐饱。沙律系凯撒沙律配半只流心蛋,带点黑椒嘅沙律酱配埋香脆可口嘅面包糠👍🏻!牛油餐包仲系用上米芝莲配方制作,个人认为口感较细密干实,但欣赏佢哋除咗普通嘅牛油之外,仲有肉桂牛油🤩!甜甜散发浓郁嘅肉桂香,如果觉得太甜仲可以加少少粉红海盐,味道非常之夹!.嚟到主菜我哋拣咗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
餐厅冇餐牌,一坐低就会问你牛扒想要几多成熟,同埋配咩汁。
嚟到主菜我哋拣咗五成熟同埋三成熟,个人认为呢间餐厅嘅煮得偏熟🤨所以建议嗌三成熟,肉质会较粉嫩!脂肪唔多,所以干身扎实少少🙈。
另外仲可以选择黑椒汁、红椒汁、蒜蓉汁。我哋拣咗黑椒汁同埋蒜蓉汁,黑椒汁加入咗新鲜原粒嘅黑椒同埋牛肉汤一齐熬制,所以味道都几重几浓,如果重口味啲钟意香浓嘅就可以选择呢一款。相反洋葱汁就甜甜地,味道温和啲。不过自己觉得就咁加啲粉红粗盐同埋黑椒简简单单仲正!
另外仲有无限添加嘅薯条,即叫即炸,幼身嘅薯条都算香脆,保证一定食得饱🤪!
——————————————————
☞ Moo Moo’s exclusive set $298
味道: 3.7/5 性价比: 4/5
整体来讲,个人认为牛扒嘅质素未算最顶尖,始终比较干身同埋实咗啲,但就系价钱实惠保证饱肚锯扒之选✨而且装修高贵,同朋友庆祝都唔错。