MAMTOM

2024-12-08 448 浏览
昨晚去用餐,点了三道菜:1. 汤河+牛骨髓(下图) 分数:3.5/52. 炒通菜(下图) 分数:4/53. DIY(下图) 分数:0.5/5汤河及炒通菜都中规中矩对得住价钱而“DIY”贵为餐厅Signature菜色,但设计其差,比客人自己落手包米纸卷,但米纸又硬又脆又易碎,加上配料太大件极难用米纸包妥,结果我同女友每人试咗五次以上,先至成功包好第一个,但一加上汁料准备摆入口,汁料就已经滴出来,大家食咗第一件之后,已经成枱米纸碎同汁料!但咁都唔止!米纸又硬又薄,结果女友进食时被米纸𠝹损咀唇出血,呢吓我真系忍无可忍,叫咗经理埋嚟反映,经理仲同我地讲,米纸接触到口水就会变软,咁就唔会𠝹损,我听完真系火上加火,米纸未放入口又点样接触口水呢??系会变软就唔会搞到成枱碎啦!!同个经理嘈完一轮,佢终于好似明白咁收走碟DIY,仲话会在张单取消呢碟嘢,我同女友无哂Mood,坐多阵就埋单走!总结:DIY,只适合比相机食,不合人食。
昨晚去用餐,点了三道菜:

1. 汤河+牛骨髓(下图) 分数:3.5/5
汤河(+牛骨髓)

2. 炒通菜(下图) 分数:4/5
炒通菜

3. DIY(下图) 分数:0.5/5
DIY

汤河及炒通菜
都中规中矩对得住价钱

但咁都唔止!

总结:DIY,只适合比相机食,不合人食。
2024-12-07
  • 极不推介:DIY