2019-01-16 169 浏览
作为爱狗人士🐶一见到关于狗既主题餐厅又点会放过!今次嚟依到,本来谂住成间餐厅都系充满住八哥既野(包括装修同食物)一上到去 见间餐厅冇乜人 得2枱客😂跟住我地就被编排去坐卡位,除左身后幅墙就系八哥主题壁画之外,梳化上面仲有2-3个八哥枕头,最啱用嚟打卡我地order完之后就影住相等野食嚟喇~啲野食嚟到之后先发现原来好多都系同主题无关有点少失望👆🏻黑松露薯条卖相冇乜特别,完全同八哥无关其实加支有八哥样既旗仔都好啊😭不过味道嚟讲都几好食既,起码系热同几香松露味👆🏻鸡翼(有几种酱比你拣)一样啦,同主题无关,味道冇乜特别😂👆🏻肉酱千层面一如以往😪八哥呢?不过味道系ok既 个面既软硬度都适中👆🏻就是普通的卡邦尼意粉👆🏻猪肋骨等左咁耐,终于有只八哥出现下喇!虽然唔太明显,不过好过冇😛猪肋骨煮得唔够稔,啲肉有点儿痴骨👆🏻猪胺扒肉有点鞋,味道普通👆🏻青柠梳打劲淡,明明冇叫少冰少甜个啲,但都系冇乜味👆🏻Green Tea Latte 都系超淡,得阵绿茶粉味(注意:并不是抹茶🤫)连奶味同甜味都冇乜🤦🏻‍♀️唔知饮紧咩咁最后重头戏嚟喇!某程度上嚟依度都系为左佢见到佢个可怜样,之前既食物质素都可以暂时唔理住个只
作为爱狗人士🐶一见到关于狗既主题餐厅又点会放过!
一上到去 见间餐厅冇乜人 得2枱客😂

我地order完之后就影住相等野食嚟喇~
啲野食嚟到之后先发现原来好多都系同主题无关
有点少失望

👆🏻黑松露薯条
卖相冇乜特别,完全同八哥无关
其实加支有八哥样既旗仔都好啊😭
不过味道嚟讲都几好食既,起码系热同几香松露味

👆🏻鸡翼(有几种酱比你拣)
一样啦,同主题无关,味道冇乜特别😂

👆🏻肉酱千层面
一如以往😪八哥呢?
不过味道系ok既 个面既软硬度都适中

👆🏻就是普通的卡邦尼意粉

👆🏻猪肋骨
等左咁耐,终于有只八哥出现下喇!
虽然唔太明显,不过好过冇😛
猪肋骨煮得唔够稔,啲肉有点儿痴骨

👆🏻猪胺扒
肉有点鞋,味道普通

👆🏻青柠梳打
劲淡,明明冇叫少冰少甜个啲,但都系冇乜味

👆🏻Green Tea Latte
都系超淡,得阵绿茶粉味(注意:并不是抹茶🤫)
连奶味同甜味都冇乜🤦🏻‍♀️唔知饮紧咩咁

最后重头戏嚟喇!
某程度上嚟依度都系为左佢

见到佢个可怜样,之前既食物质素都可以暂时唔理住
个只八哥其实系朱古力雪糕
就算影完一轮相再切佢都仲好硬😂
可惜食落佢都系唔甜,又冇乜朱古力味咁
质地似雪芭,cheese cake反而又太软 好易散
总括而言 无论食物质素定八哥主题都令我地几失望
嚟左一次唔会再嚟👋🏻