2019-01-14
见到呢一间南昌冰室,隔两个铺位竟然又开多间新分店,印象中啱啱开𠮶阵食过一次,而质素都唔差,今次就试下佢嘅下午茶餐。呢一间冰室入面都比较full,两个人去食都一定要搭枱,今次就嗌咗两个套餐同男朋友share食。点完餐之后搭枱嘅两个女人不停咁投诉佢哋干炒牛河冻,而且瑞士汁炒干炒牛河冇瑞士汁味,我睇落去都觉得冇乜嘢,果两个女人走咗之后我同男朋友讨论,仲觉得:呀⋯呢两个女人要求都几高。猪扒炒公仔面 上到枱见到个猪扒炒公仔面出晒烟,直觉热辣辣应该几好食,摆落个口度,下,冻㗎?扒多两啖,真系冻㗎。我同男朋友简直唔敢相信自己嘅味蕾同视觉咁大分别,亦都明白𠮶两个女人唔系要求高,而系真系唔够热。其实食落去味道都唔差,但系炒公仔面唔够热同镬气真系一个大问题,好失望。咖映西多士 虽然冇乜咖映味 但系炸得都算唔错 唔会揸得太干身,仲保持到面包嘅质感,外脆内软。食落去脆口,而且炸得几香,都唔错。总括嚟讲个猪扒炒公仔面,竟然系冻,其实真系令人失望,我都好怀疑佢已经炒定晒所有嘅炒粉面,然后当客人叫嘅时候,再落镬炒热佢,因为好明显佢炒面中间系冻,外面系热嘅。作为一间餐厅唔应该咁做嘅,应该即叫即炒,所以都好失望,但整体
作为一间餐厅唔应该咁做嘅,应该即叫即炒,所以都好失望,但整体味道都系合格,所以都比返佢有OK嘅评分,希望开咗新分店情况有所改善。