2008-06-15
同大胃食完饭, 虽然都好饱, 但之前恶男公子约宵夜, 我地又好耐无一齐宵夜了, 梗系奉陪啦. 加上佢提议去依间三河屋系我都想试的, 所以更加要去.十点几去到, 舖仔细细的三河屋仍然挤满客人. 我地坐向对正厨房出菜口张台, 睇住师傅向入面一眼关七, 忙得团团转, 都几得意.1) 细细地叫左支玉乃光仔, 公子饮可乐.2) 山芋 - 我好钟意食山芋, 见到有一定叫, 可惜呢徊好唔新鲜, "益"到爆. 下次都系唔好乱叫呢味野了.3) 叉烧猪骨汤拉面 - 普普通通, 面身几爽口弹牙, 汤底好似好浓, 但饮落有乜层次, 有dd即食面汤包feel. 叉烧好少又好细块, 不过味道唔错. 其实公子本来话要食泠面, 系我话要拉面, 都系我衰.4) 关东煮 - 呢个就ok. 汤底几甜, 个鲨鱼鱼蛋质感松软, 似豆腐咁, 几得意.今餐食得唔太满意, 可能因为叫唔岩野. 后尾同专兄讲开, 先知佢个牛肉汤乌冬同清酒煮蚬最正, 可惜我地唔识叫.下次再试啦~
1) 细细地叫左支玉乃光仔, 公子饮可乐.
下次再试啦~