2024-05-18
其实同事之间食lunch一齐饮茶好平常,不过我呢班同事就尽量可免则免啰今次系因为有人走要Farewell冇办法氛围真系好差,有啲完全唔讲嘢,有啲沟通唔到,唔想同佢讲嘢,结果两三个两三个一组叫嘢食又唔知大家系客气定系乜嘢明明之前讲好话要叫叉烧都后来又冇叫到我哋总共八个人嗌咗18碟点心,食物质素就一啲啲啦。先讲一啲正正常常嘅代表有虾饺、叉烧包、炸鱿鱼、虎皮尖椒、金钱肚、牛肉球、叉烧肠、椒盐豆腐粒、叉烧酥同虾肠难食嘅代表有拍青瓜(有一阵怪味)、炸芋头卷(系同事食咗话好油入面芋头甜甜地怪怪地)见到个样唔想食嘅有皮蛋酸姜、菲林卷 (呢两样可能同事谂住分开等大家都有得食,点知切开之后劲样衰,同埋个皮蛋唔系流心皮蛋)冇兴趣嘅代表由烧卖、鹌鹑蛋烧卖、菜苗饺、红豆糕(茶楼有肉嘅烧卖,我就不嬲都唔系好喜欢,假烧卖就钟意😊,甜品嘅乜糕乜糕我都麻麻哋)茶楼好似扩充咗,我哋坐喺扩充咗嘅部份,不过又好似格格不入。睇
茶楼好似扩充咗,我哋坐喺扩充咗嘅部份,不过又好似格格不入。
睇