2015-04-12 2421 浏览
本身系抱住好大既期望去食架,因为之前屋企人去左呢度饮茶然后打包左啲返来比我食,果时啲野食虽然冻左但觉得好好味。我钟意饮茶,多数假日活动其中一环节都会有饮茶,所以这天放假就同朋友去呢间饮茶了。之前都系饮开其他酒楼既。果然期待愈大失望愈大。失望既系连基本都做唔好,一系严重蒸过火了,一系就完全冻既,我地都等左一段时间先上枱,果时系下午茶时间根本都唔忙,见等咁耐仲以为样样都热腾腾添,点知......上枱时好几碟见到皮都蒸融化烂熟了,完全都夹唔到,散开晒唉,例如虾饺,虾团同饺皮系要分开夹同食,因为蒸烂了然后咸水角果啲就劲之厚皮,仲要冷冻既,真系好伤心,好好地一碟咸水角竟然难食到咁。唯一合格既,只有奶黄包。如果可以改进下啲食物熟成度,我谂呢间野都算好食既。食到一半 之后上既食物都无心机影唉

之前都系饮开其他酒楼既。

唯一合格既,只有奶黄包。

如果可以改进下啲食物熟成度,我谂呢间野都算好食既。

食到一半 之后上既食物都无心机影唉
蒸过火蒸烂皮