2018-05-06
网上见到呢间新开的cafe的宣传,于是揾日一家人去食午餐试下佢。铺头好细间,店内只有12个位,而外面有个bar枱,可以坐到5个人。星期日下午全部坐满,餐厅的店员只有两位,帮于煮野食同埋上菜,完全无理会系外面等位的客人,就算期间有个店员系餐厅出黎攞野,系我地前面经过都好似睇我地唔到咁,令到我地有啲不知所措等左大约15分钟,终于有枱4人枱的客人要走了,见个店员送客时我地趁机问系咪可以入去坐,佢话要等佢一阵,讲完就入左店内执枱。过左一阵,佢再出黎叫比我地迟啲到的情侣入去坐张4人枱,当下我地真系完全傻眼,嬲到想转身走人😡好彩个对情侣知我地等左好耐,同店员讲应该系我地先入座,我地先有返张枱🙄虽然未食已经成肚气,但如果系好食的我都可以再帮衬,可是食物同咖啡都唔系好得,咁真系一次无回头蕃茄香草大虾意粉首先份量唔太多,女士食一碟都唔食觉得太饱肚。蕃茄汁偏甜唔太酸,个人觉得几好食~意粉都唔太冧,但又未至于好弹牙。Egg BenedictSour dough烘到外层脆但中间的面包都系较冧同埋有啲湿,食落的口感唔太好。蛋整到流心但个样就唔太靓。沙律菜都俾得算多同埋钟意佢有加到藜麦整体上是不过不失~Earl
蕃茄香草大虾意粉
Egg Benedict
Earl grey apple bagel
餐牌上有注明呢款bagel系甜的,但食落其实系又有啲咸又有啲甜,感觉怪怪的。Earl grey cream cheese只有好淡的伯爵茶味,唔细心品尝都唔系好觉。而令我最接受唔到系佢面个块bagel除左搽左cream cheese外仲有另一样好似果jam的酱,但呢只酱食落系好似泥胶咁味,真系难食到食唔落
而咖啡亦唔太好饮,咖啡base唔够浓,cappuccino 仲叫饮到啲啲咖啡味(但完全无回咁味),而rose latte就真系只饮到玫瑰糖浆的味道
呢间cafe咖啡唔得,野食普通,服务又差,真系唔会再黎食