2021-05-20 501 浏览
咁啱行过满记冰室,肚仔又饿,眼见个餐牌嘅食物都吸引,于是就决定一试。步入餐厅,环境就同旧式茶记一样,座位唔算多,坐得比较逼,唔舒服! 叫咗个常餐-沙嗲牛肉出前一丁配3.6牛乳滑蛋、火腿、牛油厚多士同奶茶。最先到系杯奶茶,睇个样好似唔错,但试咗啖就觉得好一般,茶味淡。经常饮奶茶嘅香港人唔难饮得出茶同奶嘅比例点先算系一杯好奶茶。经常到唔同地方食沙嗲牛肉面,喱度𠮶面认真一般,沙嗲味淡到令我怀疑系咪食紧沙嗲牛肉面,牛肉炆得够淋,份量算多但面身唔够弹牙。炒滑蛋炒到熟咗一啲,蛋太干身。牛油多士轻轻烘过,但面唔够脆,放块火腿上去一齐食,味道都可以。总结,服务质素一般,食物质素一般,餐厅卫生一般,光顾之前真系要认真考虑一下!

2021-04-30
下午茶