2016-07-25 670 浏览
虽然成日去铜锣湾食饭,但如果唔系朋友介绍都无发现呢间餐厅!一入到去不自觉wow左声,楼底好高装潢好靓,周围放满主打既比利时啤酒,十分有格调。 Salmon Tartare ($155)Tartare一向系我starter中既常客,新鲜既三文鱼配上青瓜粒、小黄瓜粒、香等等,加上适量既青柠汁,味道好清新好合胃口,唔错! Laksa Mussel Pots ($235)本身谂住试原味既,但waiter话laksa特别d,就试下佢喇!一送上台就有强烈既香味涌入鼻,青口十分肥味,都有十七十八只,两个人食份量刚好。喇沙汤底同青口出奇地夹,既香甜又带少许惹味,配上超香脆既面包同薯条,真系令人食到停唔到口。 Steak and frites ($385)最后上台既系14oz既安格斯肉眼扒,Medium-rare煮得刚好,肉汁保留得到而且十分易咀嚼。再搽上香浓既牛油,本身食完个青口都开始饱但都忍唔住一旧接一旧。不过配菜又系薯条,妈呀减肥又失败喇,因为香脆既薯条系面前根本忍唔住唔食呀!Frites环境舒适而且有气氛,食物性价比又高,下次会再带朋友黎试其他野!
Salmon Tartare ($155)
Salmon Tartare
Laksa Mussel Pots ($235)
Laksa Mussel Pots
Steak and frites ($385)
Steak and frites
Salmon Tartare