2019-04-16 121 浏览
第一次食 拣左麻辣锅(小辣)同美人锅汤底一滚 两边都饮左一啖 麻辣锅入口好顺唔呛 冻豆腐吸晒汤好好味 鸭血好滑冇怪味 我平时食开小辣 但呢个小辣冇我想像中咁辣 下次挑战中辣 美人锅完全可以当汤饮 入面有桃胶同半只乌鸡好滋补嘅感觉 趁未渌野食饮多几啖先极上雪花肥牛 油花分布平均 肉质嫩滑樱桃鲜滑鸭片 好特别 未试过打边炉有鸭片 鸭味好出蜂巢牛肚 就算渌耐左都唔会un即炸脆响铃 放落麻辣锅吸汤超正黑松露虾丸(半份) 好弹牙黑松露味好香 黑松露爱好者一定要试自家制麻辣牛肉饺(半份) 阵辣味Ok嘅 但入面个馅好实 个人唔太中意宽粉条 份量比想像中多 滚一滚好快食得 吸汤一流冰菜 好少见嘅火锅配料 记得唔好渌太耐 唔系就冇左个种脆卜卜嘅口感呢度嘅火锅配料几有惊喜 不过三个人实在食唔到太多 下次再战 仲要试埋酸菜白肉锅
第一次食 拣左麻辣锅(小辣)同美人锅
极上雪花肥牛 油花分布平均 肉质嫩滑