2017-10-06 435 浏览
今日一家四口去食,系我第一次去帮衬。首先menu有得拣酸辣/麻辣/清汤/蕃茄(+$4)我选择麻辣,点单时店员冇特别提醒其实麻辣都有酸菜。等到米线黎到时,另一位店员先话酸辣麻辣冇分别,系两沟嚟架咁menu上有几样选择系有咩作用?第二,两位店员都态度极差!唔系要求有五星级酒店服务,但系点单时或埋单时,店员都黑口黑面。利申:我地有讲唔该,唔会系因为我地冇礼貌所以店员先咁第三,其实唔关我地一家事,只系留意到店员点对其他食客。个位食客张枱有啲唔干净,想叫店员俾张纸巾佢抺,店员话「纸巾要$2」,食客说「系张枱唔干净,我抺下遮」,店员话「未得闲抺遮」咁都得?作为店员,自己唔清洁返,仲好意思话返食客。食物方面:还好,其实有其他米线都一样咁好食。不过之前有食过嘅家人话比以前差,多左味精。我就唔会再去喇,无谓要睇人面口食野。明白店内得1-2个店员做楼面,但系今日系公众假期,都安排咁少人做野,摆明系间店问题喇。但请唔好发泄系客人身上吧⋯
今日一家四口去食,系我第一次去帮衬。

首先menu有得拣酸辣/麻辣/清汤/蕃茄(+$4)
咁menu上有几样选择系有咩作用?

利申:我地有讲唔该,唔会系因为我地冇礼貌所以店员先咁

第三,其实唔关我地一家事,只系留意到店员点对其他食客。
咁都得?作为店员,自己唔清洁返,仲好意思话返食客。

食物方面:

我就唔会再去喇,无谓要睇人面口食野。
但请唔好发泄系客人身上吧⋯
2017-10-05