2022-06-13
去太古shopping, 食Banchan & Cook 一定系我哋既不二之选。店舖位置系商场开放式位置,十分开扬,枱之间隔距亦宽濶,用餐感到十分舒适。炖牛肋骨蛋包饭 $142卖相好靓,牛肋骨肉软淋,酱汁香甜浓,非常入味。蛋火候煎得十分有水准,切开蛋时保持流心效果,香滑。部队锅拉面 $98韩国午餐肉、香肠、茄汁豆、芝士、年糕、韩国辣酱加埋韩国煮面必用既煲,真系好有风味。韩式辣炒年糕 $89饺子炸得非常香口,加上韩国传统既粉丝馅,不会太滞,不错不错。年糕非常烟韧,辣酱味道迎合返香港人既口味,不会太辣,韩国鱼糕同年糕混合一齐食。👍🏻甜辣并蜜糖无骨炸鸡 $208炸鸡非常香脆,肉质嫩滑有肉汁。甜辣酱非常野味,甜辣比例调教十分恰当,而蜜糖酱口味亦非常顺喉,唔会有浆住喉咙既感觉。炸年糕外脆内烟韧,好有咬口。仲有炸脆左嘅薯条垫底,吸晒d酱汁,非常好味👍🏻食饱饱就开开心心回家去😊😊
炖牛肋骨蛋包饭 $142
部队锅拉面 $98