2022-04-17
📍 新蒲岗 理想饼店[新蒲岗康强街32-34号康强洋楼A座地下7号舖]记得系profile㩒入条link睇下附近有咩好西啊😉是但search下 #新蒲岗美食 都已经见到呢间饼店,近日烘焙狂热,布丁包、脆皮麻糬、邪恶donut层出不穷,今日就黎试下呢间嘅出品🫰🏻 今次就叫咗朱古力同柯华田炸donut($20/each)+铁观音黑糖麻糬鲜忌廉卷($88)👍🏻:炸donut真系做到爆浆,朱古力馅甚至有脆脆增添口感,十分打卡able🤤🤤铁观音卷麻糬烟韧,忌廉系完全唔甜但系有茶味,配合埋黑糖麻糬嘅甜度大概系手摇饮品微糖左右,系比较啱大人嘅甜味👌👌👎🏻:话明系人气饼店,要等真系基本,我今次就等咗大概45分钟(唔计排队),而且因为食唔到新鲜炸起嘅炸包,所以基本上成个包都系暖嘅,如果大家介意/想食冰火包就要自己留意,而且个包有d太甜太腻,一次食半个就已经差唔多🥲🥲我个人决定价钱真系有d进取,蛋卷长度同我只手差唔多就已经$88,cp值唔多高🥲可能系我睇咗某kol嘅片所以对个蛋卷期望有d高,但系现实佢冇好meet到呢个期望,而且d cream好易融,蛋糕体太过实唔够松软嚟开呢头可以买下😉😉encore就
记得系profile㩒入条link睇下附近有咩好西啊😉
嚟开呢头可以买下😉😉encore就未必啦,我觉得试过一次已经ok