2010-06-26
为庆祝成为CPA, 与友人食庆祝饭, 环境:不想到一些太拘仅的餐廰, 这间环境不错, 7.15PM到达人不多, 但食到8点左右已座到8、9成, WEEKDAY黎讲算不错, 又不会太嘈款式:除散叫外, overall有2类餐拣, 1类是按main course拣, 有羊扒or 牛柳...etc, Appetizer配parma ham...等另1类是2人餐, 我俩ORDER左2人餐食物:热烘烘的法包: 餐前先送上多款法包, 本人都食左3款, 均软度适中caesar salad: 味道不错, 本来这菜式没甚么特别, 菜要新鲜同爽唔难做到, 但胜在没有刚洗完残留既水味, 烟三文鱼 : 味道同口感很好, 本人其实不太喜欢烟过既三文鱼, 但今次觉得无拣错煎鹅肝: 好味, 入口即溶, 伴菜系甜碎苹果; 不过友人与我都认为佢外面煎得再脆D会更好鲜味带子汤: 汤稀了点, 可以浓D, 但带子很鲜, 一D鯹味都无热情果雪芭: 过酸了...肉眼扒: 我俩都拣了牛扒, 觉得一般, 欠缺肉汁, 而且伴菜同汁都过咸, 所以唔啱既朋友可以拣另一款Main course-龙虾甜品: 一碟甜品已有4款, 唔驶谂拣边款,
环境:
不想到一些太拘仅的餐廰, 这间环境不错,
款式:
除散叫外, overall有2类餐拣,
另1类是2人餐, 我俩ORDER左2人餐
食物:
热情果雪芭: 过酸了...
甜品: 一碟甜品已有4款, 唔驶谂拣边款, 不过本人觉得有几款都过甜
餐饮咖啡: 这家真的一般, 唯独够浓
总结:
价钱不贵, 食物已算是不错, 可以一试, 地点同环境适中, 如果多人可以叫多几款, 尤其法式烧小乳猪