2022-11-25 449 浏览
上个星期去开大坑,打开Openrice见到前座装修好特别,食物吸引,于是去试下。首先间嘢打卡好靓,坐入铺头入边好有气氛。不过见大多系2人台,而小铺地方不大。星期六下午1:15坐低,唔使等位。但同想象中唔同嘅地方:⚠️见到Openrice有餐牌,但当日去到系QR扫 Code落单。以致本身睇好食个款以为$45,落单原来$88唔知系咪印错还是星期六日唔同价…⚠️叫左个拌面,落单至少半个钟先有嘢食。虽然人手得一位靓女,都理解上餐速度慢啲。但饿饿哋想坐低食嘢,真系有点燥。即系叫人饿就唔好食呢间咁解🤣正题👉🏻今次叫左:凉拌酸辣或麻辣米线/红薯粉 $88-薯粉-麻辣-唔记得系咪叫左BB辣加猪大肠 $ 20 味道:十分好味。少少辣又够麻,钟意食麻辣嘅朋友必试!辣辣地又有配料青瓜丝、木耳、娃娃菜。不过娃娃菜可以淋少少。(ps:唔知应该饿得济觉得食咩好好味) 加左猪大肠,冇骚味几好食,不过偏咸。另外薯粉都好入味,煮得啱啱好。配料仲有咸酸菜。份量:薯粉本身好大份够饱肚,加埋仲有青瓜丝木耳娃娃菜。真系好足够。$20加左份猪大肠都有5大旧(或以上)价钱:自己觉得一个薯粉$108蚊偏贵,好在味道同份量都可以搭救返。

首先间嘢打卡好靓,坐入铺头入边好有气氛。

但同想象中唔同嘅地方:
唔知系咪印错还是星期六日唔同价…

⚠️叫左个拌面,落单至少半个钟先有嘢食。

正题👉🏻今次叫左:
凉拌酸辣或麻辣米线/红薯粉 $88
-薯粉
-麻辣
-唔记得系咪叫左BB辣

加猪大肠 $ 20

总结而已:可以一试,但要有心理准备等耐少少,味道同份量上不会令你失望。但个人而言,未必有下次

凉拌酸辣或麻辣米线/红薯粉
2022-11-19