2019-02-11 117 浏览
台式茶饮店开到成行成市,每间都有自己既忠实粉丝,大排长龙。今日就同朋友仔试下佢极力推荐而我想试好耐既茶狼。入到店面就见👀到一身时尚又有个性既装修,以狼🐺为主既墙身同装饰,绝对系打卡📷好去处。而且有别于一般外带式饮品店,放左几张枱櫈俾客人休憩一下,仲有蛋糕🍰柜提供轻食🥐同甜点。排队买饮品既时候,店员话已经两种饮品同几种轻食售罄,最后拣左黑糖珠珠鲜奶碳焙乌龙茶同奶盖乌龙茶。前者黑糖味唔够浓郁❌,甜味系固定所以比较甜,叫左去冰都饮到凉凉地,几岩我心意。乌龙鲜奶好夹再加上一层类似奶泡,感觉🐮奶味出哂黎。但形珠就一般,唔系烟韧个只,比较软身。试左一啖朋友个杯,奶盖唔算好浓好咸,拌匀饮好过分开享受🙆🏻‍♂️。
黑糖珠珠鲜奶碳焙乌龙