2013-02-04 2610 浏览
今日我们下午食盆菜,预先打电话去订,之后当天自取,我们因为有 16 个人,于是叫咗大盘,$920。哗!个盆真系好大个,摆咗上炉滚下滚下时,连啲汁都满泻,要装走啲汁先得。盆菜有好多料,有鱼蛋、虾、 油鸡、烧鸭、芋头、萝卜、炆猪肉、猪皮、枝竹、鱿鱼、冬菇等最受欢迎嘅系弹牙鱼蛋,又大粒又好食,好早已经抢晒。之后萝卜,猪皮,枝竹,鱿鱼同埋冬菇都系大家抢食嘅食物。萝卜冬菇系劲入味,猪皮又吸收晒汁嘅精华,真系几好食。而我自己就好钟意食芋头,又腍又粉,大大件,好好味。呢个盆有好多炆猪肉,厚厚肥膏,食落好软滑。反而其他肉和虾就无食,只系不停食芋头,萝卜,冬菇同枝竹。几经努力,个半小时内,我哋将成个盘都食得七七八八,真系好劲!

外卖自取