2008-12-22 2 浏览
(20/12/08)无意中俾我再发现,「荃湾」系有间卖热狗既店leh….。急不及待今日同老公来食。 Openrice资料写11:30am营业,根据外卖纸上印,其实星期一至六,都系正午12:00开。不过我今日12:25pm去到,店员刚刚著灯,准备,so…….建议唔好咁准时去喇。老板娘好详细咁介绍。如果想饮埋野饮,选「是日推介」会抵D既。我们要了道地热狗&热茄蓉蘑菇芝士热狗。叫佢切开一半,点知佢好细心地,分埋每人一份!「道地」(自家秘制香甜热狗酱),唉…其实同平时食的沙律酱差唔多,只系加左甜甜地味jer。而「热茄」果件既茄好鲜茄酸味!加埋薄口的芝士,很好吃。榛子咖啡,虽然很滑,不过我觉得味道似三合一冲出来既味,榛子味重过咖啡味。奶茶比预期中好,唔会茶还茶味,奶还奶味,水准同一般茶餐厅差唔多。(22/12/08)好心急又来试其他野。今次买Panini,睇下点样。东洋火意式三文治,原来Panini都有香肠,不过被切薄片了,配料有紫菜/木鱼丝/梅子芝麻/七味粉/照烧汁/沙律酱,听落去mixture已知好食,可惜上次发现的「毛病」─包厚馅少,在Panini上更加表露无遗。因为佢压唔偏,加上无芝士黐
东洋火意式三文治,原来Panini都有香肠,不过被切薄片了,配料有紫菜/木鱼丝/梅子芝麻/七味粉/照烧汁/沙律酱,听落去mixture已知好食,可惜上次发现的「毛病」─包厚馅少,在Panini上更加表露无遗。因为佢压唔偏,加上无芝士黐实,只系包面上有几条烧坑纹,根本唔称得上系Panini。
p.s.其实我觉得专卖热狗既地方,条肠应该系肥大D,同埋脆口,但这里的未「达标」。睇黎下次要加钱转其余七款肠了。-
喜欢这格局
东洋火意式三文治