2021-01-14 666 浏览
lunch 同朋友仔打算去附近觅食,本身打算食寿司郎,但系要等30张筹实在太耐,突然醒起九号水产有间拉面店一直都未佢试,就索性行过去试下。入到去我同朋友仔个人叫左一个拉面餐,送前菜同汽水。我叫既系期间限定既,叫洋风鸡鸭卷拉面,汤底系透明既,但系上面浮著一层油,个人觉得比较咸,而且越食越咸。肉方面就正正常常,两只蚬算比较鲜甜。整体感觉一般。朋友叫特上鱼介豚骨拉面,呢个汤底比较甜,猪腩肉肥瘦适中,猪肩肉应该有轻轻烧过,都算系几入味。仲有一块比较脆身,超大块既紫菜。面身方面,佢有直面同曲面拣。我同朋友仔都拣咗曲面,个人觉得面都算烟韧同挂汁,不过我比较钟意食软面,个人觉得硬左少少。朋友仔钟意食硬既质地,佢就觉得几好味。个人比较喜欢朋友果个,不过会面食食下都系觉得有dd甜。最令我惊喜既系个笋,有少少咸,但系佢会觉得太重口味,有少少爽口,食到停唔到口。其实呢间拉面d配菜味道不错的,只系咁啱汤底都唔系我钟意食既所以觉得食都后期有啲太甜/太咸。不过本人口味比较清淡,成日食拉面食到后面都系有呢种情况,所以我既标准唔可以作准。可能下次去试下其他唔同汤底,拣个冇咁浓味既就会好好多。同埋下次要去试下个直面😂
入到去我同朋友仔个人叫左一个拉面餐,送前菜同汽水。
个人比较喜欢朋友果个,不过会面食食下都系觉得有dd甜。
可能下次去试下其他唔同汤底,拣个冇咁浓味既就
会好好多。同埋下次要去试下个直面😂
外卖自取