2017-04-17 907 浏览
放假去揾男友食午餐,行过见写住自家制鱼蛋,就决定入去试试入去铺头唔算好大,但坐得都算阔落,唔会逼住晒我叫左碗鱼蛋河,男友就叫左碗牛杂河,另外叫多碟腐乳酱通菜鱼蛋河鱼蛋食得出同出面街既唔同,虽然唔算好弹牙,但食得出好香鱼味,而且证明左佢地啲鱼蛋应该系鱼多过面粉,算系真材实料另外我仲落左两滴话系自家制辣椒油,已经好够辣,仲要好香,阵味有啲似XO酱牛杂河 男友话几好味,可惜汤底未够热🤔如果再热啲会好啲,我试左一旧牛肚,入味腐乳通菜是店员介绍既,因为佢去话腐乳酱系岩岩炒好,于是叫左碟试下,腐乳酱几香,但咸左少少,要劳匀啲菜食先岩岩好我见佢餐牌有好多其他野食,问下店员先知原来佢啲饺/云吞/鱼皮都系自己铺头整😱下次要黎试下整体黎讲都唔错,价钱唔算好贵,~$30一碗(唔系好记得价钱),走果阵见到隔离两间餐厅都会呢间客人咁多,希望下次有机会再黎试下佢啲饺
放假去揾男友食午餐,行过见写住自家制鱼蛋,就决定入去试试
入去铺头唔算好大,但坐得都算阔落,唔会逼住晒
我叫左碗鱼蛋河,男友就叫左碗牛杂河,另外叫多碟腐乳酱通菜

• 鱼蛋
  • 牛杂