2020-08-17
韩味屋其实系好早前已经留意到,但一路都未去试佢d汤饭系咪咁正。因为自己系好钟意韩国野食,每年都会去韩国探朋友同去狂食野,所以返到黎香港对在港既韩国野食要求会较高。琴晚屋企人叫左佢既外卖黎食,咁我就试左一口汤同食左一块泡菜饼,觉得味道唔错就决左今日认真试下。我睇佢menu都有几款汤饭,但最吸引我去试既系清曲酱汤,清曲酱比大酱个气味浓好多,发酵味重好多(者系臭好多😂),但咸味冇咁重,清曲酱由于好大味唔系个个顶到,所以系香港都较难揾到黎食。除左清曲酱汤之外我重叫埋海鲜饼😋个汤黎到我一打开,哗~~ 正呀~但唔够臭,因为加左辣落去同埋我谂香港人真系未必顶得顺个重臭味😂😂😂 个配菜依然都系咁多🤦🏻♀️ 个海鲜饼依然都系咁大个🤦🏻♀️ 样样都咁大份真系太过分啦~ 总括黎讲,个汤有质素👍🏻 但个饭系普通本地米,如果系韩米就再正d, 个海鲜饼都唔错,不过我个人钟意食薄身d既,但不得不赞海鲜饼个个汁,好韩国既味道🇰🇷 d配菜款款都好味,尤其系个生泡菜,食得出系自己整既😋下次会试埋其他款既汤。终于俾我揾到间有质素,价钱可接受既韩国汤饭店啦~~ 🙌🏻🙌🏻🙌🏻
下次会试埋其他款既汤。