2015-06-21 2684 浏览
s先生搬黎新蒲岗后仲未试晒全部食店,今晚好想食肉,S先生建议去食呢间,中伏之旅开始。首先,我唔知比好评既人系咪未食过呢种日式边炉,因为是但一间都会好过呢间。点解咁讲?一入到去其实都感觉ok,环境干净舒服,一人一炉我觉得都唔错,价钱就正常,间间都咁上下,服务方面虽然冇笑容,但都算有礼貌同应得快。问题系,出去拎野食果时以为自己睇错,一眼望晒😰从未食过一间会少野食到咁而又收呢个价钱,不过,果下谂:可能d牛肉真系好靓好正呢.....放题价钱系由牛既品质而分,最平$148,等选系$168,我地见争$20就拣左特选。一人一炉,是日叫黑胡椒,S叫昆布清汤我个汤ok既,有成条黑胡椒,个汤好香胡椒味,不过,滚2滚就冇晒胡椒味😒系呀,就系2边野食,又唔觉呢d又几精致好味,仲有白饭同南瓜饭拎,that it😐汽水任饮,奇怪的是,佢个冰柜系用个好细既夹夹冰,又难夹又浪费时间,后面一堆人排紧又大压力。佢地连酱都系得几样,酱油又唔写清楚系咩,一只正常酱油,另一只柚子酱油,之后有d葱,萝卜渍,同7味粉-完,辣椒仔都冇👍任食边炉仲多野过佢😒第一次员工会送上一碟牛一碟猪,第一次既牛个样系咁,靓靓仔仔,但肉质一般般。之后

一人一炉,是日叫黑胡椒,S叫昆布清汤

第一次既牛

之后再Order既牛已经唔同左样,图既左边系大部分再order既牛,而右手边靓仔d既只系黎过2次,问店员佢话系特选牛,特选牛较深红色,之后就走左👍劲呀,可能唔同部位架,靓仔d果碟上面讲左一般般,貌似西班牙火腿既左手边牛肉煮一阵一转色就拎起食已经好鞋😒而且右手边系大块好多,左手边系好细块,睇图都睇到个分别,不过都有可能系我唔识野既,但出面食果d最平既都好过佢😐

甜品系乳酪,得一种味拣,成餐最好食系佢,食左2杯,好多人拎,应该系太少野食d人唯有食乳酪。

味道唔错,配料有6种,但其中一种空左而冇人refill , 酱有朱古力,士多啤梨同蜜糖酱,朱古力最多人食,得番少少冇人refill,成个樽都系酱我一手都系😤

可能我呢种港女比其他放题宠惯晒,人地又多野食quality 又高过佢,如果系做到咁不如唔好做放题啦,下次想食去番牛一冇咁嬲😒

唔怪得星期六食饭时间都大把位,我明勒而家
2015-06-20