2022-05-26
路途遥远咁入咗元朗,发觉某啲部分都真系几乡村下🤡。食咗木玥巷,应该系分店嚟嘅,屯门果间系元祖。🍜红烧牛肉面 $68食台湾野好似就应该要食牛肉面 🤣🤣,餐厅又话系自己招牌,咁就拣咗呢个啦。🍲个汤底系同平时唔同,唔油腻唔系好浓,有淡淡嘅药膳味,感觉有几多层次,唔单调。粗身嘅面烟烟韧韧几好🍜,系我钟意果种。但因为汤底系淡淡嘅,配搭粗身嘅面唔系好夹🤓,个汤要浓味嘅先啱。牛肉好多好软淋,唔系特别出色,不过一定够饱🤡。萝卜清甜正嘅👍🏻。整体可以,但唔觉得系必食。🐣盐酥鸡 $46散叫咗一份盐酥鸡,因为好多人话好,又系menu到系唯一有写住‘推介’嘅小食。真系好好味😋,个皮炸到好酥脆,热辣辣🔥,入面嘅鸡肉依然好嫩滑好多肉汁,夹埋个柚子汁食超正❗️❗️❗️🌶麻辣鸭血宽粉 $68有惊喜🥰,朋友叫嘅,试咗少少。好正呀啲鸭血同宽粉,两个都滑嘟嘟,因为系麻辣,重口味正🤣🤣。小弟唔食得辣都食到,我谂唔系好啱果啲要求好麻辣嘅食客🧐🧐🧐🍹白桃桂花乌龙清茶 $36无叫到多人叫嘅水果茶真系伏咗😂,好淡,茶味🍵同白桃味都唔见得好出。🍹黑糖苿莉花茶冬瓜茶 $36朋友叫嘅,试过吓黑糖味好出,朋友力赞。***平日唔驶加一,星期六日同公
🍜红烧牛肉面 $68
🐣盐酥鸡 $46
🌶麻辣鸭血宽粉 $68
🍹白桃桂花乌龙清茶 $36
🍹黑糖苿莉花茶冬瓜茶 $36
朋友叫嘅,试过吓黑糖味好出,朋友力赞。
***平日唔驶加一,星期六日同公众假期要。
💁🏻♀️服务可以,睇得出侍应有努力,但略嫌有啲经验唔足,有少少嘢搞错。可以改善下。
🌟如果就脚都可以试下,但唔觉得要特登去食,因为食物水准唔系超班,环境普通无得打卡又有啲逼🤓。不过价钱系几实惠,而且味道唔错。