2021-01-15
系我眼中香港既餐厅 枱系密密麻麻既 愈靓既地方用餐时间系限时既 今次咁岩要过上环做野 见到呢间餐厅 即管试一试 系门口已经觉得好靓 好似我去过旺角某cafe咁 吾同既系空间感大好多 职员都有礼貌好多 可能系三点几所以人客吾多 由于我时间吾多 所以都吾多谂 叫左一个港女tea $268 包两杯饮品 再另加多个菠菜龙利柳焗饭tea set drink regular coffee 同tea 先系包 如果转latte cappuccino 果d环另外加钱 但见到上面既猫猫图案 都值回票价😍 不过我叫呢杯cappuccino 就似latte 多d 冇乜泡沫🤭菠菜龙利柳焗饭焗得好好 底部都有饭焦 但由于菠菜茸上炸完既龙利柳上面 令到龙利柳炸皮变淋左 破坏口感 但overall 都系ok ge 到港女tea set 用左港女至爱既tiffany blue 😍底层3款咸点 虾多士 :底层多士吾够脆 虾不太弹牙鲍鱼:切为小四片 但都吾会影响口感够弹牙菠萝包:岩岩焗起有暖既感觉 中间系叉烧最顶层系 柠檬马卡龙 :偏甜 柠檬咪吾突出 白色马卡龙 :好甜 甜到我觉得系成旧白朱古力咁 (我个人钟意食甜野但
菠菜龙利柳焗饭
底层3款咸点
虾多士 :底层多士吾够脆 虾不太弹牙
鲍鱼:切为小四片 但都吾会影响口感够弹牙
菠萝包:岩岩焗起有暖既感觉 中间系叉烧
最顶层系
柠檬马卡龙 :偏甜 柠檬咪吾突出
白色马卡龙 :好甜 甜到我觉得系成旧白朱古力咁 (我个人钟意食甜野但都顶吾顺)
菠萝冰:吾系地门菠萝 但菠萝味吾突出
红豆冰:红豆似系有煲过 吾会用罐头果d 所以吾会死甜👍🏻
以下系本人每一旧食左一半俾大家睇一睇既黄色都系以柠檬为主上 柠檬好香
红色以玫瑰花做样 但味道就似系berry味
好明显呢旧系朱古力慕丝蛋糕
预左系好甜好流既 但慕丝都几滑
由于前者味道太浓 已经食吾出呢个系咩🙇🏼♀️
如果吾系赶时间走既 坐下倾下计绝对系 好好既选择 员工又友善 二百几蚊tea set 包野饮 算系高质