2021-10-05 290 浏览
本身系一个咖啡控,对茶冇乜特别念法,就算平时去酒楼都系饮水唔饮茶嘅我,去完想爷爷了之后,对茶加咗好多好感,都想知道多一啲⋯⋯想爷爷了环境非常舒服,带有日系嘅感觉,可以选择坐喺有矮枱嘅位置,亦有窗边大榻榻米嘅位置,亦可以挨着大cushion坐喺有软垫嘅地下,对茶一晓不通嘅我,当然就系去问茶艺师意见,茶艺师好有心机解释唔同嘅茶,帮我选择😅佢哋除咗传统嘅茶,亦都有茶嘅Latte,仲有cake menu食物。。。。。。。。。。。。。1. 凤凰单丛红茶(蜜糖香)$80- 真系长知识,原来红茶比绿茶咖啡因低,睇住佢冲嘅时候好似睇冲咖啡咁疗愈😊茶味闻落去已经好香甜,饮落好幼滑,亦带有淡淡的甜香,2. 茉莉茶奶油戚风蛋糕 $50- 松软嘅戚风蛋糕配上茉莉茶嘅奶油,好香但唔太甜👍🏻总括来讲,想爷爷了系一个自己想放空,想同朋友hea下chill 下嘅好地方,自己就一定会再去🥰

食物。。。。。。。。。。。。。
1. 凤凰单丛红茶(蜜糖香)$80

2. 茉莉茶奶油戚风蛋糕 $50
- 松软嘅戚风蛋糕配上茉莉茶嘅奶油,好香但唔太甜👍🏻