2017-04-27 383 浏览
星期四夜晚去开黄大仙中心,见呢间舖头开左无耐装修好靓又系食日本野,所以睇左佢本menu就决定食呢间。因为系平日,时间系6点半左右,唔多人可以随便拣位坐,两个人拣卡位都无问题,坐下之后侍应好快比左两杯有茶包既茶我地,我觉得个茶都唔错,可值得加分。男友想食鳗鱼,所以叫左个芝士鳗鱼咖喱铁板饭,我就谂住第一次食食个普通既乌冬所以叫左浓蕃茄汤牛肉乌冬,另外仲叫左个芝士厚烧玉子同一杯巨峰梳打。等既时间都OK,2个字我地既主食饭同面就黎左,但系一望到个乌冬已经开始失望,第一样失望系因为Menu张相既牛肉并唔系肥牛,但黎左既确实系肥牛,都差几远第二样失望既系乌冬既份量少左,因为我平时食车仔面都系食开乌冬既,一夹落去个感觉觉得少左4分1左右,对我一个女仔黎讲都有d唔够。第三样失望既系佢写系浓蕃茄汤牛肉乌冬,但系黎到个汤真系好唔蕃茄,如果钟意食甘味蕃茄汤或者谭仔蕃茄汤既朋友一定唔钟意。之后试左少少个鳗鱼饭,d咖喱汁都几好味既,因为佢系分开上既d汁既分量唔算多,但系就唔系同个鳗鱼咁夹,惊喜既系芝士同鳗鱼都唔错。最后食个芝士玉子,真系好失望,因为佢系面头有芝士烧熔左咁既,但系我食个旧有㶶味,所以食左半旧就无食
星期四夜晚去开黄大仙中心,
见呢间舖头开左无耐装修好靓又系食日本野,
所以睇左佢本menu就决定食呢间。

最后食个芝士玉子,真系好失望,因为佢系面头有芝士烧熔左咁既,但系我食个旧有㶶味,所以食左半旧就无食喇,其他男友食🙈

总括黎讲,我觉得佢价钱系黄大仙区黎讲算贵,而且只可以用好普通去形容,而且食完之后觉得有少少比佢menu张图呃左😂如果呢个价钱我会去钻石山食甘味,起码个蕃茄汤甘味真系好味好多,浓好多,呢样可以改进下。但系不得不赞既系可以见到舖头好用心去装修比个环境d客人,d墙上面都有唔同既动漫模型公仔龙珠呀,超人呀同埋叮当咁。

以上就系我个人意见,如果可以改善下就更好。
蕃茄汤乌冬
芝士厚烧玉子
芝士鳗鱼铁板饭(咖喱汁)
2017-04-26