2024-10-06
每逢有Dining city,都会试吓新餐厅Dining City$198一位,呢个价钱都唔可以太高要求,就抱住试一试嘅心态🙈点知…当食完沙律,正式开始铁板烧之后…..1)餐牌上全部都系两道菜一齐烹调😨所以每次一上菜,一碟就会有两样嘢😨摆盘完全系大杂烩,整体流程好似食快餐2)餐牌嘅海鲜都系急冻海鲜,食物本身味道同埋调味有好大嘅进步空间….铁板烧讲求嘅食物新鲜,视觉享受同厨师交流呢度系零,但系$198冇计嘅3)食到炒饭嘅时候,厨师竟然炒完蛋先落白饭🤯 然后先至再炒海鲜粒,隔篱枱嘅厨师都望咗眼⁉️ 后来发现其实原来负责自己张枱𠮶个应该未到厨师级数..佢系着黑色衫而隔篱枱个厨师系白色衫🫨总括而言,$198一位虽然话唔可以有咩要求,但系我相信餐厅本身都系想藉住Dining City 带嚟多啲新客同生意,如果呢种体验同食物质素我谂只会适得其反🥲
点知…当食完沙律,正式开始铁板烧之后…..
1)餐牌上全部都系两道菜一齐烹调😨