2022-08-27
猪油捞饭:猪油系凉既,半碗饭落两匙猪油,食落有少少香口,唔系好感觉到猪油存在,无试过其他舖头既猪油捞饭,可能本身就系咁挂猪油渣炒菜心:正常炒菜味道,猪油渣可能摆太耐,软晒,仲以为系鱼腐炒猪杂:酱汁几好所以猪润唔错,葱都有味,头两啖猪肠真系觉得好好食,油脂十足,直到第三啖猪肠食到有臭味,不停说服自己系酱汁味,但真系点试都好似行猪栏𠮶阵会闻到既味。结果系十旧猪肠六旧臭既,真系抽奖式猪肠皮蛋酸姜:屋企人话皮蛋无异味,唔错鱼皮:唔爽口小白菜猪肺汤:汤系半透明既,偏淡,自己落左豉油山楂酱排骨:一口咬落去可以食到明显既山楂果香,比咕噜肉好食,层皮都够脆,唔错XO酱韭菜花炒蚬肉:可以话系将当晚心情拉到谷底既菜式。韭菜花,一d菜味都无,只有非常纯粹既辣味,可以唔夸张咁讲,就算喺张A4纸上面搽XO酱,个味道都会一样。蚬肉,霖晒,无弹性,当然亦无蚬肉味,只有咬烂𠮶阵有少少蚬内脏既味,但好快又比单纯既辣味遮盖住。咁无味既炒菜都系第一次食到,真心怀疑唔系师傅手势有问题而系唔记得落盐。因为用左哩味菜收尾,依家个嘴非常空虚。
皮蛋酸姜:屋企人话皮蛋无异味,唔错
鱼皮:唔爽口
小白菜猪肺汤:汤系半透明既,偏淡,自己落左豉油