2016-06-16 392 浏览
两个人系旺角,都好钟意行去广华街揾食,一来多选择、二来易揾位今次试下岩手膳馆两个人叫左两款拉面share ,分别系岩手拉面同埋海鲜拉面岩手拉面, $85有猪软骨、和风牛肉同埋叉烧,仲有大量嘅葱、昆布同半只溏心蛋!材料来讲相当之丰富其实仲有大量粟米,但佢漏左俾,作为一个完完全全既粟米控,我对呢件事大为紧张,立即同个侍应讲,佢即刻叫厨房俾番一大碗粟米我!卖相其实唔太吸引!汤底系猪骨汤,都算浓郁嘅!拉面系黄色粗身嘅面,爽口但唔算弹牙!块叉烧就真系相当之好味,外层有少少焦,成块肉都好淋,肥膏同肉嘅比例啱啱好,真系好正而猪软骨同和风牛肉就一般般啦海鲜拉面,$99材料有海老两只,广岛蚝一只,北海道帆立贝一只,同样有半只糖心蛋,大量葱同埋昆布,一样都系漏咗粟米嘅汤底系面軙汤,超级浓郁,其实有啲咸海老好爽口,不过三款海鲜都冇咩味道,似系渌熟左然后放系个拉面上面,讲真真系惊喜不大,可能系我期望太高啦铺头细细,我哋坐吧枱,可以望到厨房煮野,其实都几有日本feel

今次试下岩手膳馆

两个人叫左两款拉面share ,分别系岩手拉面同埋海鲜拉面

岩手拉面, $85

其实仲有大量粟米,但佢漏左俾

而猪软骨同和风牛肉就一般般啦
岩手拉面
海鲜拉面,$99

汤底系面軙汤,超级浓郁,其实有啲咸
海鲜拉面
岩手拉面