2018-11-12
全条大街都系大排档既场面相信系港岛未必会揾到,但黎屯门何福堂轻铁站附近你就会揾到一条全部系大排档既街。 新金荣差唔多独占哂半条街有多既舖位,地面/上楼都有,人气好劲。秋天凉凉地黎打边炉/食鸡煲/小菜绝对系唔错选择!今次周日晚上七点黎到,就已经要排15分钟。如果可以,建议提早入座。今次主力想同大家介绍返个椰青皇鸡煲!不瞒大家说,今次已经系我encore黎既第二次。______________________________🔸 椰青皇鸡煲 (半只) $228 / (一只) $318由于上次同今次都系3-4人食,叫半只都好够,可以留返个肚食其他。你可以选择另加火锅配料,或者再叫小菜都可以。依个鸡煲唔系惹味热气个黎,反而系润喉养生。材料方面十分足料!个煲上菜既时候入面已经有好多鸡脚、粟米、云耳杞子、椰子、马蹄等等,另外半只鸡系另上。建议未落鸡之前可以试下就咁饮个汤,已经好清甜。当你一路煮既时候,虽然唔多唔少都会多左鸡油,但你会feel到个汤越来越出味,粟米都会劲甜。如果食到咁上下唔够汤,放心佢唔会加水冲淡左,你可以叫店员加汤。🔸 豉椒炒蚬 $68大排档必叫之一!送酒一流!蚬肉又多又新鲜多,好够
🔸 椰青皇鸡煲 (半只) $228 / (一只) $318
🔸 豉椒炒蚬 $68
大排档必叫之一!送酒一流!
蚬肉又多又新鲜多,好够镬气。
🔸 菠萝咕噜肉 $68
整咕噜肉既步骤太多,大多时都唔会自己系屋企整。所以食亲小炒都会叫。 依到既咕噜肉够大旧,皮够脆,肉质唔硬。食得过!
by VIN
环境分数: 6/10