2023-08-14
亲戚新屋入伙,一行九人,大水坑附近好似冇乜嘢食,除咗大家乐同麦当劳😅 见到Google Maps附近有啲村屋餐厅,就谂住去试吓呢间餐厅环境气氛都几好,又可以坐得落一班人。估唔到嘢食都唔差,性价比系OK,系可以再食嘅餐厅👍🏻先讲嘢饮,啲小朋友叫咗芒果沙冰,同埋西瓜沙冰🍧 虽然冇影相,不过几真材实料,大家不妨试吓🌟 另外,大人叫咗黑啤,都好大杯,佢哋都几钟意嘢食方便,基本上都唔错,唔同菜式都有唔同嘅酱汁配呢个系几欣赏👍🏻杂锦小食拼盘 (几啱一家大细)生菜包 (正路)马拉盏炒通菜 (一啲都唔得呀,小朋友可以食)菠萝炒饭 (小朋友好钟意食,不过佢就唔系干身嘅炒饭)串烧猪肉同鸡肉 (烧到都几Juice)海南鸡 (正路)椰汁鸡汤 (呢个要讲讲,好多餐厅都偏酸,我觉得佢拿捏得几好㖞)烧鸡翼 (呢个烧鸡翼喺小食拼盘都有,不过小朋友好钟意食,所以就另外单点)炸鱿鱼 (个人认为一般)蒜蓉包 (几脆口,不过蒜蓉味可以再重啲)炒金边粉 (啲亲戚几钟意食,不过我就觉得一般,可能食开啲金边粉会再粗少少)
杂锦小食拼盘 (几啱一家大细)
生菜包 (正路)
马拉盏炒通菜 (一啲都唔得呀,小朋友可以食)
菠萝炒饭 (小朋友好钟意食,不过佢就唔系干身嘅炒饭)
串烧猪肉同鸡肉 (烧到都几Juice)
海南鸡 (正路)
炸鱿鱼 (个人认为一般)
蒜蓉包 (几脆口,不过蒜蓉味可以再重啲)