2024-03-28
今次生日饭拣咗呢间日本嘢,第一次嚟,间嘢唔算好大,大路日式装修风,都坐得舒服。估唔到有好几样嘢食都俾到惊喜我!前菜系日出(蕃茄)。以为只系个名改得特别,味道都系普通酸酸甜甜嘅冻蕃茄,点知入面系有啫喱,蕃茄嘅爽加上啫喱嘅弹,口感非常丰富,味道酸甜,好食!前菜已经有小惊喜。再嚟系特上刺身四点盛。件件都厚切,好新鲜,好鲜甜,大拖嘅油脂好均匀,好香!做到佢应有嘅质素!呢个矶煮鲍鱼好爽口弹牙,唔错!萤光鱿鱼冲渍,用嚟送酒一流,斋食就偏咸。大惊喜就系呢个吞云吐雾,唔单止好睇,仲要好食!店员仲好贴心咁等我哋相机ready先开盖。一开,烟雾弥漫,阵阵苹果木烟熏味涌出嚟,芝士入口即溶,咸香加上木香,令你味蕾大爆发,再加上炸完超脆口嘅紫菜,条脷简直可以系口腔入面跳番part舞。呢个系必叫嘅!味醂鱼干都好好食,甜甜地,腍得嚟又有口感,唔洗沾酱已经好好食。串烧牛舌同鸡软骨,正常,冇特别出色。呢个系鱿鱼塩辛芝士,都几特别,芝士好香好creamy, 加上鱿鱼嘅弹口,送酒一流。最后系醉忘蟹肉味噌炒饭,炒得好干身,蟹肉都算多,几香,唔错。餐饭食得好开心,好食服务又好,菜式好特别,有惊喜,会再帮衬。
呢个矶煮鲍鱼好爽口弹牙,唔错!
萤光鱿鱼冲渍,用嚟送酒一流,斋食就偏咸。
串烧牛舌同鸡软骨,正常,冇特别出色。