2018-05-18 3085 浏览
庙街都有日本野食,估你唔到呢。丼瀛。日式格调,木台,和风,绿饮茶。其实店舖都细既,所以大家都要坐得辛苦D。我男朋友系个小胖子,坐左两个钟左右佢话屁屁有D痛哈哈! 大家可以参考下...(呢位店员服务好好,加唔加水加唔加鼓油都会问声你先。)7点半到步,已经人头涌涌。坐满晒间店。好鬼热闹。拣左丼瀛龙虾剌身双层爆丼同A筑地寿司杯。筑地寿司杯有气势,五杯唔同款。男朋友一黎已经扫左杯海胆。加左黑松露系上面几有创意,香口,更加估唔到佢地会夹得埋。另外仲好贴心咁帮你分开左只鲍鱼。方便你SHARE食。三文鱼够肥美。两只海虾反而有点失望,望落好正咁但竟然暖左,唔够爽同鲜。男朋友仲抗议咁话只杯既形状搞到佢好难扒饭.....气势如虹既龙虾出场啦,龙虾触角好长,直达天际,头又大,入面既膏好多。我问店员拎左只碗放出黎慢慢食,丼只碗太细....D膏真系无得输,金黄色,龙虾肉都超正,肉好实,唔会咬落去散开。做运动既龙虾呀。刺身就比龙虾逊色得多。同岩岩个海虾一样问题,带子同鱼都暖左d。食唔出鲜味,鱼仲有点腥。龙虾底有饭,另外跟个乌冬,两个人实饱。呢个酱汁睇落似芝士加蛋黄酱,男朋友就话食落去系好浓既南瓜汁。我自己比较钟意
庙街都有日本野食,估你唔到呢。

(呢位店员服务好好,加唔加水加唔加鼓油都会问声你先。)
7点半到步,已经人头涌涌。坐满晒间店。好鬼热闹。
拣左丼瀛龙虾剌身双层爆丼同A筑地寿司杯。
A筑地寿司杯

筑地寿司杯有气势,五杯唔同款。男朋友一黎已经扫左杯海胆。
加左黑松露系上面几有创意,香口,更加估唔到佢地会夹得埋。
两只海虾反而有点失望,望落好正咁但竟然暖左,唔够爽同鲜。
男朋友仲抗议咁话只杯既形状搞到佢好难扒饭.....
丼瀛龙虾剌身双层爆丼

我问店员拎左只碗放出黎慢慢食,丼只碗太细....
做运动既龙虾呀。

龙虾底有饭,另外跟个乌冬,两个人实饱。

呢个酱汁睇落似芝士加蛋黄酱,男朋友就话食落去系好浓既南瓜汁。我自己比较钟意传统既方法沾寿司豉油同芥末食⋯大家都可以try try ,各有各享受。始于个个唔同口味同爱好。

总括黎讲餐厅都干净卫生,仲有自己既厕所。(厕所okay架,唔臭)店员态度良好而且勤力,但出餐速度有待提升。可圈可点啦!💁🏽
2018-05-17
丼瀛龙虾剌身双层爆丼