2019-03-28 795 浏览
今晚同朋友庆祝生日,上openrice search 见到依间The Oyster House,记得朋友都几钟意食蚝,见评价又唔错,就book 枱。Book 左6:30pm, 餐厅在谢菲道地铺,咁岩出边又搭紧棚,争D睇唔到间餐厅!~我地book得早,去到无人,但7:00开始就陆陆续续有人黎。餐厅的内在环境设计简单,而选用云石枱令餐厅的格局同品味都提升左。黎蚝餐厅一定要食蚝,我地点了三款,有YellowStone (USA), Rollex(South Africa)同Lambert (France),店员会好细心简介由淡至浓味咁食,只只都好清甜,啖啖肉,Creamy,绝对新鲜。一路食都听到其他食客以为生蚝有六折,其实系要order 2杯酒先有。大家可以留意返烤日本带子配野菌木鱼丝~ 一格有4粒,烤香味浓,面头铺满木鱼丝,下面又有几粒用牛油炒过既菇,带子厚身煎到半熟,爽口,整个带子味道鲜甜,配菜带出不同口感及层次。主菜拣左个炭烧加拿大天然猪鞍,依个真系一流,脂肪不多,肉味浓,肉质松厚,易咬易切,用炭烧过香味更天然更浓,吃完不觉油腻,同埋价钱算贵,一个好值得推荐的主菜。朋友表示非常满意,不

烤日本带子配野菌木鱼丝
炭烧加拿大天然猪鞍

朋友表示非常满意,不过如果餐厅可以关门开冷气的话,整体气氛和环境都会更好。
2019-03-27
烤日本带子配野菌木鱼丝