2020-06-15
成日行过旺角,尖沙咀,铜锣湾湾都见到佢,次次都俾佢个大大个蜜瓜吸引左我🤣🤣,今次因为有mission而要一早过来海港城,顺手消埋Last day 既Dining coupon...食完个Lunch, 仲有2张Coupon 净,家姐话趁早,落来食雪糕㖞,唔系一阵好多人🤣🤣🤣本身Target 想食半个蜜瓜𠮶个,一望$280.....🙄🙄🙄🙄🙄🙄 太贵,而且得2个人,食唔晒,所以放弃左。🤣🤣🤣 最后叫左个绿茶宇治金时 (um....好可能其实唔系呢个名,我作的😜😜) , 蜜瓜牛乳雪糕 (又系作嘅) + cappuccino (呢个我无作嘅)🤣🤣🤣叫完后,好在有位,坐埋一边食,唔系2个人4只手,都唔知点拎到3样嘢 😆😆😆。。presentation 好靓,一试个绿茶雪糕,好好味㖞,唔会太浓,有回甘味,而且系软雪糕,我觉得好好食 👍🏻👍🏻😘😘, 仲有红豆,份量唔多,不过都好香,小丸子(呢个一向都无味comment 唔到㖞),粟子一粒(我唔食咖🤣🤣),最麻麻系塾底𠮶啲啫喱,系绿色,但无绿茶🍵味,仲好松散下,唔知系咪个texture 本身系咁定系佢未够时间定型,呢个真系麻麻!成杯份量okay, 都
叫完后,好在有位,坐埋一边食,唔系2个人4只手,都唔知点拎到3样嘢 😆😆😆。。presentation 好靓,一试个绿茶雪糕,好好味㖞,唔会太浓,有回甘味,而且系软雪糕,我觉得好好食 👍🏻👍🏻😘😘, 仲有红豆,份量唔多,不过都好香,小丸子(呢个一向都无味comment 唔到㖞),粟子一粒(我唔食咖🤣🤣),最麻麻系塾底𠮶啲啫喱,系绿色,但无绿茶🍵味,仲好松散下,唔知系咪个texture 本身系咁定系佢未够时间定型,呢个真系麻麻!成杯份量okay, 都只系$58, 我其实觉得okay wo个价....🤣
蜜瓜牛乳雪糕,一样,软雪糕,牛乳味唔太重,不过几滑,个蜜瓜甜到不得了😱😱😱,切粒真系好好食,好甜,佢仲有一片插系上面做Deco, 但因为近边皮位,其实真系无咁好食。杯中间仲有同绿茶宇治金时(唔知又要老屈人用呢个名🤣🤣)都有脆饼,好好食㖞。摆左一阵仲脆咖。😊😊👍🏻👍🏻👍🏻 呢杯好似要$108 ,都几贵,无coupon 我应该都净系会食宇治金时,呢个真心贵。。
最后系Cappuccino ,well, 家姐唔兴落糖,我一饮,好苦啰 (吃不了苦的体质🤣🤣),之后我无再饮过,呢杯系家姐自私饮,我无嘢好讲🤣🤣🤣🤣🤣完。。。。